UCI voegt vijf Granfondo’s toe aan de UCI Granfondo Worldseries

Het rijden van Granfondo’s wordt steeds populairder. Dat heeft de UCO ook in de gaten. De UCI Granfondo Worldseries wordt in 2019 uitgebreid met vijf evenementen. In totaal 21 Granfondo’s, dus 21x de mogelijkheid om je te kwalificeren voor de UCI Granfondo Wereldkampioenschappen in Poznan, Polen. Succes allemaal!.

Ook in Dubai kun je je kwalificeren voor het WK
De UCI Gran Fondo World Series is de reeks van wedstrijden met massastart die leiden tot een officieel WK van de UCI. In het komende seizoen zal de Series bestaan uit 21 kwalificatie-events, met als hoogtepunt de 2019 UCI Gran Fondo World Championships, die 5-8 september 2019 zullen plaatsvinden in het Poolse Poznan.

Na het komende WK in Varese staan in de laatste maanden van 2018 nog vier qualifiers op het programma die al meetellen voor komend seizoen. De eerste daarvan is Amy’s Granfondo in Australië op 16 september, gevolgd door de Poznan Bike Challenge in Polen, waar je al kan proeven van het WK-parcours voor 2019. Slechts vijf weken na het WK in Varese keert de reeks terug voor de populaire granfondo Tre Valli Varesine. In december is Dubai gastheer voor het laatste event van het kalenderjaar.

De eerste van de vijf nieuwe events is de Brisbane Granfondo (Australië – 14 april 2019), een compleet nieuwe granfondo van 123 km met start en aankomst op de South Bank in hartje Brisbane. Dichter bij huis is er ook een nieuwkomer. La Bourgogne is een bestaande en populaire cyclosportieve in het kleine Franse stadje Viré en Maconnais. Je kan op 27 april maar beter je klimmersbenen getraind hebben voor deze 155 kilometer, want er staan heel wat stevige hellingen op het programma in deze bekende wijnstreek.

April wordt een drukke maand, waarin Brazilië terugkeert als gastland met de nieuwe Granfondo Rio de Janeiro in Mangaratiba (dicht bij Rio). In de route van 120 kilometer zitten zelfs enkele lichte offroadstroken. Het kwalificatieseizoen sluit af midden juli met twee nieuwe events, te beginnen met de Cache Granfondo in Logan, Utah (USA), op een prachtig parcours van 100 mijl, ofte 160,9 km, dat dwars door de Cache Valley leidt richting Idaho om daarna terug te keren naar Logan.

Rusland wil zich blijven profileren als sportnatie en de UCI is dan ook opgetogen dat de Granfondo Russia plaatsvindt op 13-14 juli in Moskou. De tijdrit gaat zelfs over hetzelfde parcours als in de Olympische Spelen van 1980, terwijl de granfondo wordt verreden op de Moscow Raceway, een autocircuit buiten de grootstad.

De bestaande afspraken in de UCI Gran Fondo World Series – de Dubai First Granfondo, Cyprus Granfondo, Tour de Bintan, Kos (Griekenland) Granfondo, Bathurst Cycling Classic, Cheaha Challenge Granfondo, Schleck Granfondo, Tour of Cambridgeshire, Maraton Franja, Blue Mountains Granfondo, La Leggendaria Charly Gaul en Granfondo Ezaro – zijn intussen uitgegroeid tot klassiekers en staan opnieuw op de kalender.

Hoe kwalificeer je je voor het UCI Granfondo World Championship?
Bij elk kwalificatie event zijn de eerste 25% finishers van iedere leeftijdscategorie automatisch gekwalificeerd voor het WK.

Complete kalender: http://www.ucigranfondoworldseries.com/

 

Bron: www.sport.be

 

 

Laat alles zien
/*